A gabonafélék és a hüvelyesek kombinálása (ez esetben a tészta és a csicseriborsó) tipikus példája a fehérjekomplettálás elvének. Ez azt jelenti, hogy a két növényi étel aminosavprofilja (fehérjerészecskék fajtái) pont úgy egészítik ki egymást, hogy végül az ételben az összes aminosav megtalálható lesz, így a csak növényi fehérjéket fogyasztók sem indulnak hátrányban a mindenevőkkel szemben fehérjebevitel és aminosavbevitel szempontjából. A másik szuper példa a fehérjekomplettálásra a gabona+magvak kombinációja.
A csirkemell/halfilé fix, de a körettel mindig bajban vagy? Unod már a rizst? Valami változatosságra vágynál?
Rizs helyett próbáld ki időnként a quinoát, a kölest, a hajdinát vagy az árpagyöngyöt (gerslit) is. A zabkását is el tudod készíteni zöldséges változatban
Figyelj arra is, hogy az étkezéseidben mindig legyen “jó” zsírforrás is. Ilyen pl az olivaolaj, lenmagolaj, kókuszzsír, tökmagolaj, szezámmagolaj….