“A fogyás az első cél, de egy egészségesebb élet kialakítása még jobb”

Az Insumed por nemcsak fogyaszt, de az összetételének köszönhetően a fogyás a lehető legegészségesebb módon történik. Nincs fáradtságérzet (sőt…), rossz közérzet és “hisztiszindróma” sincs :)) stb. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Negyedik hónapja csinálom, kedden -30 kg-t mutatott a mérleg…számomra is hihetetlen…és minden egészségi eredményem is jó (véreredmény). Kitartás és hatalmas küzdelem..Minden a fejünkben dől el. Mindezt ülőmunka mellett értem el.
A vacsorát nem szabad kihagyni (egyik étkezést sem), mert a szervezet éhező üzemmódba kapcsol, és raktározni fog.
Két étkezés között 4-6 órának kell eltelni, ez a legoptimálisabb.
Lehetőség szerint az ebéd legyen a “normális” étkezés, ettől néha el lehet térni, ha azonban vacsorára eszik valaki, akkor a délre meghatározott szénhidrátot le kell felezni, és a fehérjét 1,5-tel felszorozni!
Nem szabad szénhidrátmentesen enni (én korábban ezt csináltam, nem is működött), a zsírégetés beindításához szükséges CH-t is bevinni.
Az anyagcserém alapján meghatározott szénhidrátot én is soknak találtam, és általában kicsit csökkentek is rajta.
A tésztát, krumplit, rizst szárazon kell mérni, a húst pedig elkészítve.
Ezen kívül ügyelni kell rá, hogy 4 óránál sűrűbben és 6 óránál ritkábban se egyél. Én 5 óránként eszem. Közte sincs egy kis alma vagy csak egy joghurt, stb. EZ is fontos, egy alapelv. Magyarázza azzal, hogy ha eszel, ugye megemelkedik a cukrod. Ha négy óránál sűrűbben eszel, nem áll vissza a normál állapotra, csak az emelkedett cukorszintedet tornázod még magasabbra. Van, mikor nagyon rámtör az éhség, olyankor iszom. (Napi 3 liter vizet jó lenne innod egy nap. Vagy üres teát (kis citrommal).) Ez nagyon fontos, mert a turmix is tele van rostokkal és bizony el tudja tömíteni a dolgokat.
Amit én személy szerint használok még: A husikhoz kókuszzsírt, a salátákhoz lenmagolajat és citromlevet. Leszoktam a leveskockáról, ecetről, olajról. Már nem is esik jól. Egy idő után nem is kell méregetni az adagokat, érzésből megy. Nekem a köretekkel van bajom, nekem túl sok. Én szoktam olyat csinálni, hogy husit csak salátával eszem és utána a szénhidrát az egy muffin vagy 2 gombóc fagyi. Lehet h így 100 kaloriaval többet viszek be, mégsem okozott gondot soha. Nem vonok meg magamtól semmit, mert a szervezet jelzi és az sem jó, ha kiéhezteted. Felvágottat, virslit, kenőmájast el kell felejteni és olyan felesleges dolgokat, mint mondjuk a főtt rizst még vajon, olajon átforgatni. Tepsis krumpli és nem sült krumpli, a főzelékeket be lehet sűrűsíteni önmagukkal, joghurttal habarni és nem tejföllel. Valamint zabpehellyel csinálom pl a brokkolikrémlevest. Nekem ezek a kis “praktikák” beváltak. És a mozgás. Fontos, hogy mozogj valamit. Így alacsonyabb az a rizikófaktor is, h az izomból adj le, valamint endorfint termel, feltölt, jobb kedved lesz. Nem kell minden áron edzőterem, ha van rá lehetőség inkább bicajjal menj autó helyett, vagy tűzz ki célokat, hogy napi 4 km-t sétálsz mondjuk. Otthon egy tornagyakorlatsor minden nap (kb. 15-20 perc), amit mindenki tanult általános iskolában. Tele van a youtube is videokkal. És a legfontosabb, agyban döntsd el, akard és gondolj arra, hogy (persze nekem is) a fogyás az első cél, de egy egészségesebb élet kialakítása még jobb. 🙂 Remélem tudtam segíteni picit

Vélemény, hozzászólás?